Dviratininkų žygis „Būkime saugūs eismo dalyviai“

Dviratininkų žygis „Būkime saugūs eismo dalyviai“ / Ritos Sliserienės nuotr.

Saugumas keliuose yra labai svarbus visais metų laikais. Vasarą į gatves ir kelius išriedame ne tik automobiliais, bet  ir ekologiškomis transporto priemonėmis – dviračiais, paspirtukais, riedžiais. Suintensyvėjusio eismo sąlygomis turime būti matomi ir matyti kitus, todėl  Jūrės kaimo bendruomenė tęsia dalyvavimą saugaus eismo konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2020 – 2021“. Liepos pradžioje įvyko tradicinis renginys – dviratininkų žygis „Būkime saugūs eismo dalyviai“ maršrutu Jūrės kaimas – Bagotoji.

Aplankyti kaimyninę Bagotosios bendruomenę išsirengė geras tuzinas įvairaus amžiaus  bendruomenės narių. Į kelionę dviratininkus išlydėjo Kazlų Rūdos PK Bendruomenės pareigūnė A. Krunglevičienė. Pareigūnė akcentavo saugaus eismo taisyklių svarbą, ypatingą dėmesį skyrė pėsčiųjų ir dviratininkų (paspirtukininkų) saugumui, kalbėjo apie apsaugos priemones vairuojant dviratę transporto priemonę: šalmą, šviesą atspindinčią liemenę. Vaikai supažindinti su važiavimo šaligatviu, dviračių, pėsčiųjų ir dviračių taku taisyklėmis, priminė, kaip taisyklingai kirsti perėją, kaip saugiai elgtis važiuojant gatve.

Žygio metu įveiktas daugiau nei  dvidešimties kilometrų atstumas. Renginio dalyviams ir svetingai Bagotosios bendruomenei padovanota VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirti vertingi eismo saugumą užtikrinantys prizai: atšvaitai, šviesą atspindintys krepšiai, liemenės, atšvaitai-pakabukai.

Rita Sliserienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *